Må bra i kropp och sinne

Jag berättade häromsistens att jag skulle arbeta bort mina sambokilon jag lagt på mig under det gångna året. Det har varit sååå mysigt att bara vara kär och släppa tänk på kroppen, men nu är vår vardag tillsammans här och kommer förhoppningsvis att vara länge och jag trivs inte med mina extrakilon. Jag är inte på något sätt tjock men mina kläder satt illa och jag kände mig tung.
Nu visar vågen visar på -3 kg 🙂 Tjohooo!!! Men det har hänt annat också som är klart fascinerande.

Förutom att jag är tillbaka i periodvis fasta så har jag gått med min PT i hennes socker/mjöl-utmaning, vilket innebär inget godis, läsk, sötsaker, bröd, pasta m.m. under 12 veckor.  Detta började jag med i mitten av februari, socker/mjölutmaningen startade v.6 tror jag och en vecka senare började jag fasta.

Jag är lite av en nörd och tycker om siffror och statistik. Därför har jag en Fitbit-klocka som visar min progress och hur jag mår. Här har min puls gått ner stadigt under den senaste månaden (se bild nedan). Jag är inte helt nere i puls där jag var för 1,5 år sedan, då jag låg någonstans mellan 58-63 i vilopuls men jag är på god väg 🙂
Den andra grafen visar mina WordFeud-förluster och vinster sedan augusti 2018 till nu. Här kan man klart och tydligt se att min tankeverksamhet har förbättrats den senaste månaden. Jag reagerade på detta när jag häromdagen gick in och kollade min vinststatistik.

Men det bästa av allt är att mitt lugna, harmoniska jag är tillbaka (nästan). Min PMS har lindrats avsevärt av fasta, mjölfri mat och inga sötsaker. Mycket också till min sambos glädje, som stackaren ha fått stå i skottlinjen.

Tänk vad lite ändringar i livsstilen kan göra 🙂

WordFeuds graf överst och Fitbits graf på vilopuls de senaste 30 dagarna

Malin Westlund

Posted in Hälsa, Socker, Träning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *