Skapa minnen

Dö med minnenEn av mina livsfilosofier är att jag vill inte dö och ångra sånt jag aldrig gjorde.

Att samla på saker slutade jag med för många år sedan (början av 2000-talet) när jag för första gången läste boken Rensa i röran av Karen Kingston. En bok jag rekommenderar alla att läsa. Idag samlar jag endast på minnen. Resor och äventyr, utflykter och upplevelser, utmaningar och andra typer av upptåg samlar jag minnen av. Jag är så otroligt tacksam över allt jag har upplevt och varit med om och det är ju definitivt inte över än 🙂 . Nästa stora äventyrsresa avgår i höst till Indien (Sikkim) och därefter fortsätter vi (äventyrsgänget) till Bhutan. Det blir ytterligare ett minne att lägga i samlingen.

 

Posted in Äventyr, Friluft, Personligt ledarskap, Resa, Utmaning.

2 Comments

  1. Jag håller verkligen med. Jag samlar på minnen, jag finner något speciellt varje dag som jag varit med om, sett, tänkt eller drömt om. Det skriver jag om i min dagbok. Jag gör det varje dag. Jag söker sådana saker i min vardag som är positiva. Det är inte svårt. Exempel: 5 april …spelade piano innan jag gick och lade mig, improviserade, lät såå vackert…( ensam hemma ingen lyssnade) 6 april …träffade Shokoufa som vanligt på onsdagar, vi känner oss verkligen som systrar …. (En afganska som jag träffar varje vecka)
    7 april Plockat in mossa, vintergröna och de första vårblommorna, underbart vackra och härlig doft av mossan (placerat på köksbordet, vackert).
    8 april Vaknade av koltrasten kl 3 inatt, underbar sång, nu är det vår! (Somnade om ganska fort)

    Man säger att tiden går så fort när man blir äldre (är 72 år) men på mitt lilla sätt så förlängs tiden på något sätt, varje dag får en speciell glans, varje dag blir INTE den andra lik! Det gäller bara att se det positiva i denna hårda men vackra värld.

  2. Vilket härligt inlägg Ulla! Så trevligt att höra att du tar vara på livet och dagarna. En positivt synsätt och positiv attityd betyder så mycket.
    Jag skriver också dagbok och i den har jag en rubrik som heter Tack, där jag varje dag listar vad jag är tacksam över. Min filosofi är att tacksamhet är en grundsten till helhjärtat leverne och lycka. Det är blir så lätt och enkelt att vara positiv när man är tacksam.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *